+36 20 421 1818 iroda@drgarzopeter.hu

Ingatlanjog

Adásvételi és egyéb szerződések

Az adásvételi szerződések megkötése előzetes konzultációval kezdődik, melynek során az ingatlan-nyilvántartásból lekért tulajdoni lap segítségével ellenőrizzük az ingatlan adatait, az ingatlanra bejegyzett jogokat, terheket, és feljegyzett tényeket. Egyeztetjük a szerződést kötő felek adatait, valamint a fizetési feltételeket, és ha a kiszemelt ingatlan megvásárlása részben állami családtámogatások és/vagy bankhitel felhasználásával történik, akkor az igényléshez szükséges – az egyes pénzintézetek által elvárt – feltételeket is beépítjük a szerződésbe, illetve elkészítjük a szükséges okiratokat.

Amennyiben jelzálogjoggal és/vagy végrehajtási joggal terhelt ingatlan adásvételéről van szó, ebben az esetben lefolytatjuk a tehermentesítéshez szükséges tárgyalásokat a terhet jelentő jog jogosultjával és közreműködünk abban, hogy ezen eljárás sikerrel záruljon, történjen a tehermentesítés akár az adásvétel előtt az eladó által, vagy az adásvétel során a vételárból.

Képviseljük ügyfeleinket a földhivatali eljárás során, valamint a Nemzeti Adó-és Vámhivatal előtt a vagyonszerzési illeték kiszabására irányuló eljárásban. Teljeskörű tájékoztatást nyújtunk adó-és illetékfizetési kérdésekben annak érdekében, hogy ügyfeleink valamennyi őket megillető adó- és illetékkedvezményt igénybe tudják venni.

Amennyiben az adásvétel tárgya termőföld, ebben az esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a szerzési korlátozásokra, elővásárlási jogra, hatósági jóváhagyás szükségességére, és egyéb követelményekre figyelemmel nyújtunk tájékoztatást ügyfeleinknek, és készítjük el a szerződést és a kapcsolódó iratokat.

Ügyfeleink szándékának megfelelően ingatlanok ajándékozási, bérleti, vagy csereszerződéseinek, valamint öröklési, tartási, életjáradéki, illetve egyéb szerződések szerkesztését is vállaljuk a hozzájuk kapcsolódó teljes ügyintézéssel együtt.

 

Társasház alapítás, társasházak képviselete

Vállaljuk társasházak alapító okiratának, szervezeti és működési szabályzatának, valamint vállalkozási és egyéb szerződéseinek elkészítését, módosítását, társasházak követeléseinek érvényesítését, és jogvitáik rendezéséhez szükséges jogi képviselet ellátását.

 

Birtokvédelem

Gyakran nem könnyű annak megítélése, hogy melyek azok a magatartásformák, amelyek egy ingatlan birtokosát az ingatlan rendeltetésszerű használatában szükségtelenül zavarnak vagy akadályoznak, és emiatt jogai vagy törvényes érdekei sérelme folytán birtokvédelmi eljárás kezdeményezhető. Jogi tanácsot adunk birtokvédelmi kérdések megítélésében, képviseljük ügyfeleinket a jegyző előtti eljárásban, és ha szükséges a bíróság előtt is.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot,
készséggel állunk rendelkezésére!