+36 20 421 1818 iroda@drgarzopeter.hu

Kintlévőség kezelés

Amennyiben akár cégének, akár Önnek mással szemben követelése van, érdemes már az adós írásbeli felszólítását is követeléskezelésben jártas ügyvédre bíznia. A szakszerűen elkészített felszólítólevél – különösen gazdasági társasággal szemben kezdeményezett felszámolási eljárás esetén – fontos szerepet játszik a követelés jogi úton történő érvényesíthetőségében, amennyiben tartalmazza a fennálló követelés pontos összegét, jogalapját, lejártának idejét, a nemfizetés esetén várható jogi és pénzügyi következményeket, valamint a tartozás határidőn belül történő megfizetésére vonatkozó határozott fizetési felszólítást.

Az adós felszólítását követően vállaljuk a követelés érvényesítésének teljes folyamatát; a peren kívüli megegyezést célzó tárgyalások lefolytatását, szükség esetén a konkrét esethez viszonyítva leginkább célszerű jogi eljárások megindítását, nyomon követését, a szükséges eljárási cselekmények megtételét.

Cégekkel szembeni felszámolási eljárás esetén elkészítjük a felszámolási kérelmet, és az eljárás elrendelését követően kapcsolatot tartunk a felszámolóbiztossal, bírósággal, és egyéb hitelezőkkel a követelés minél gyorsabb, és teljesebb megtérülése érdekében.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot,
készséggel állunk rendelkezésére!